Hulpdienst OuderenDe Dorpswerkplaats en de Hulpdienst voor ouderen.

In augustus 2004 is de Hulpdienst Voor Ouderen van start gegaan. Aangestuurd door een commissie, waarin de ANBO, de Dorpswerkplaats, de KBO en de PVGE vertegenwoordigd zijn, is een groep van ca 16 vrijwilligers actief om ouderen bij kleinere klusjes de helpende hand te reiken. Daarbij dient te worden gedacht aan kleinere klussen in en om het huis, die vaak voor ouderen en in het bijzonder voor alleenstaanden problemen opleveren, ook al omdat commerciële (klus-)bedrijven dikwijls te duur zijn, of zelfs helemaal niet geïnteresseerd zijn.

De kosten van deze dienstverlening zijn gering en bedragen € 5,- per klus van maximaal 2 uur plus uiteraard de materiaalkosten. De hulpdienst is toegankelijk voor alle oudere inwoners van Nuenen c.a., ongeacht of ze wel of niet zijn aangesloten bij een ouderenbond.
De aanvraag voor deze dienstverlening loopt via de telefoniste van de LEV-groep, telefoon: 040-283 16 75. Zij neemt contact op met de coördinator van de hulpdienst, die de aanvraag beoordeelt en ervoor zorgt, dat er een vrijwilliger het karwei oppakt.
Dit artikel werd gecontroleerd op 13 januari 2016.