PVGE
PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Nordic walkingEr is door de PVGE Helmond een Nordic Walking Club opgericht ook bestemd voor leden van de PVGE Nueren.
Lees onderstaand verslag

Nordic Walking PVGE Helmond

Door Nordic Walking blijf je fit en krijg je nieuwe kontakten. Tijdens de wandelingen kun je met andere wandelaars kletsen en keuvelen. Dan weer is er een stop waarin iemand een anekdote verteld of een toelichting geeft op een object in het landschap. Nordic Walking is dynamiek en gezelligheid. Daarom hebben meerdere leden zich ingeschreven. Gaandeweg leer je meer van elkaar en van ieders gevoel voor humor.

De wandelingen waren toe nu toe geslaagd. Voor de variatie zijn er een aantal wandelingen uitgezet van gemiddeld 6 á 7 km op maximaal zo’n 10 km van het centrum van Helmond. Soms kan er een na gezamenlijk overleg een uitschieter zijn in lengte of afstand. Het wandel tempo is gemiddeld rond de 5km/uur met als motto “gezelligheid kent tijd” en “samen uit samen thuis”.

De start altijd met een lichte warming up om de spiertjes wat los te maken. Na afloop een rek en strek gevolgd door een samenzijn met een drankje. De deelnemers worden vooraf per mail geïnformeerd over de wandeling en startplaats. Er moet tenslotte voldoende parkeermogelijkheid zijn.

Natuurlijk kan niet iedereen altoos, maar gemiddeld wel regelmatig. Tenslotte heeft de agenda ook beperkingen. Meestal wordt actief bewegen in de buitenlucht zeer gewaardeerd en heeft voor velen een hoge prioriteit. Het is en blijft tenslotte een keuze.

Inmiddels wordt de belangstelling voor Nordic Walking ook gepeild in de PVGE vereniging Geldrop/ Mierlo en Heeze Leende. Streven is een groep van maximaal 15 á 20 deelnemers waarvan er gemiddeld rond de 12 á 15 wekelijks lopen. Dat is een overzichtelijke groep en niet te groot om welkom te worden geheten op terras of in uitspanning.

Er zijn nog mogelijkheden. Wanneer je denk dat het iets is voor jou, meld je aan en maak eens nader kennis.

Voor inlichtingen en contact: Rob links
rob06lns@gmail.com