PVGE
PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Busdagtocht - Chocolade en 2e Maasvlakte

Datum
dinsdag 21 april 2020 08:15
Telefoon
An Kooijmans, tel 0499-396357

I.v.m. de corona-maatregelen zal deze busdagtocht NIET DOORGAAN

Deze busdagtocht is volgeboekt!
Busdagtocht. Vertrek vanaf parkeerplaats den Ekker om 08.15 uur. Kosten: 84,00 p.p. Incassodatum 14 april.

Programma:
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Ridderkerk. Bij chocolatier Frits van Noppen wordt u ontvangen met koffie of thee met daarbij uiteraard een heerlijke bonbon uit eigen atelier. Chocolade is een lekkernij gemaakt van cacao, deze wordt weer gewonnen uit cacaobonen, afkomstig uit tropische streken. Chocolade is in de hele wereld geliefd, in Nederland en België is chocolade in vele vormen te verkrijgen zoals repen, maar ook verwerkt in producten zoals pralines en chocolade beeldjes. U wordt meegenomen in de wereld van chocolade. Geschiedenis, bereiding, kwaliteit, proeven, toepassingen .... alles komt aan de orde.

chocolade huisjes

Nadat u alle weetjes en feitjes over chocolade te weten bent gekomen wordt er een heerlijk luxe broodjeslunch geserveerd, hierna vervolgen we onze weg richting de Maasvlakte.
De 2e Maasvlakte, een nieuw stukje Nederland! Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling van de Mainport Rotterdam. Om aan de vraag te blijven voldoen en om de belangrijke economische positie te blijven behouden als haven, dient men steeds verder naar het westen, richting Noordzee uit te breiden. Zo is in het midden van de 20e eeuw de Botlek aangelegd, in de jaren zestig Europoort en in de jaren 70 de eerste Maasvlakte. De plannen voor de tweede Maasvlakte werden eind twintigste eeuw ontwikkeld. Deze uitbreiding ten westen van de bestaande Maasvlakte is voornamelijk bedoeld om de concurrentie in de containeroverslag met andere Europese havens vol te houden in belang van de Nederlandse economie.
Maasvlakte 2 is aangelegd in de Voordelta, een beschermd natuurgebied. Bij ontwerp en de inrichting van het nieuwe haventerrein is geprobeerd de natuur zoveel mogelijk te ontzien. De 2e Maasvlakte is opgezet als een duurzaam bedrijventerrein. Bedrijven die aan de slag willen gaan in de haven, dienen aan te tonen dat hun bedrijf duurzaam gaat exploiteren. Dit kan door bijvoorbeeld minder transport over de weg en meer over het spoor en met de binnenvaart. Maar ook de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen of licht en geluid speelt een rol in de beoordeling van toekomstige bedrijven. Aangekomen bij Futureland (Europoort Rotterdam) schepen we in voor een interessante boottocht waarbij u alles te weten gaat komen over de 2e Maasvlakte. De gids aan boord weet u alles te vertellen over dit prachtige nieuwe stukje Nederland. De “live” gids die meevaart is zeer deskundig en zal ook veel van u vragen weten te beantwoorden. Na afloop van deze indrukwekkende boottocht heeft u nog even de tijd om de benen te strekken en rond te kijken bij Futureland, hier ziet u op een interactieve manier hoe de Maasvlakte is ontstaan. Nadat u alle informatie te weten bent gekomen over dit prachtige stukje Nederland is het tijd om onze reis te vervolgen. We stappen in de gereedstaande touringcar om huiswaarts te keren. Onderweg maken we nog een stop, hier bieden wij u nog een heerlijk drie gangen diner aan voordat we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

Verwachte thuiskomst: 21.00 uur

De prijs van deze busdagtocht bedraagt: € 84,00 p.p.

Bij de reissom is inbegrepen: De reis per luxe touringcar, de diensten van uw ervaren chauffeur, demonstratie chocolade, luxe broodjeslunch, boottocht 2e Maasvlakte met “live”gids aan boord, drie- gangen diner een 3-gangen diner.

Niet bij de reissom inbegrepen: annulerings- en/of reisverzekering (u dient zelf een annulerings- en/of reisverzekering te regelen). Persoonlijke uitgaven en niet genoemde extra’s bij de maaltijd, dranken.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Mevr. An Kooijmans, Telefoon 0499-396357; voor e-mail: gebruik deze link

 
 

Powered by iCagenda

Alle evenementen en andere activiteiten zijn tot nader order i.v.m. coronavirus afgelast. Het Kwetternest is in deze periode ook gesloten.