PVGE
PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Busdagtocht - de Biesbosch

Datum
vrijdag 9 oktober 2020 08:15 - 20:30
Telefoon
Truus Emmers, 0499-830701

Deze reis gaat NIET door
Vertrek vanaf parkeerterrein den Ekker: 08.15 uur. Kosten: 85,00 p.p. Incassodatum wordt nog bekend gemaakt.

Karakteristiek voor de scheiding tussen boven- en onder de rivieren, is het bekende natuurgebied de Biesbosch. Het heeft grote bekendheid en waardering gekregen door o.a. zijn unieke landschap, brede en smalle kreken, biezen- en rietbegroeiing, moderne landbouwbedrijven en spaarbekkens voor drinkwatervoorziening. Wij laten u met deze dagtocht de Biesbosch zien met een 75 minuten durende treinrit en een ander gedeelte tijdens een twee uur durende boottocht.

Deze ochtend begint onze Biesbosch Beleving met koffie en gebak in de sfeervolle Biesbosch Schuur, met allerlei authentieke attributen en oude gebruiksvoorwerpen uit de Biesbosch. Ons bezoek wordt gevolgd door een 75 minuten durende rondrit met de Biesbosch-Express, door een fascinerend mooi natuurgebied dat niet toegankelijk is met onze touringcar. Onderweg is er uitleg en zien we waterbuffels, Koninkspaarden, Schotse Hooglanders en met veel geluk soms zelfs bevers, vis- en/of zeearenden. Na deze bijzondere ervaring vervolgen we onze tocht en rijden naar Drimmelen om aan boord te gaan van een van de rondvaartboten van rederij De Zilvermeeuw. Aan boord krijgt u onder het genot van een goed verzorgde koffietafel met kroket van de schipper interessante uitleg over het heden en verleden van de Biesbosch.

Na de boottocht rijden we via een mooie route naar Woudrichem. Voor dit gedeelte van de middag kan u een keuze maken. (keuze kenbaar maken bij inschrijving) U kan kiezen voor een wandeling met gids door Woudrichem, deze zal u over het heden en verleden en de inwoners vertellen en deze prachtige vesting aan u laten zien. Of u kiest ervoor om zelf op ontdekking te gaan door Woudrichem en het mooie centrum te bezoeken. Wandel door het middeleeuws decor van de film Oorlogswinter en de populaire serie Dokter Tinus! In het centrum ziet u mooie historische gebouwen uit de rijke geschiedenis van dit middeleeuws vesting- en vissersstadje. Vervolgens rijden we naar ons dineradres, hier aangekomen staat er een prima drie gangen diner klaar waarna we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

Verwachte thuiskomst: 20.30 uur

De prijs van deze tocht bedraagt: € 85,00 p.p.

Bij de reissom is inbegrepen: De reis per luxe touringcar, de diensten van uw ervaren chauffeur, 1x koffie of thee met gebak, rondrit met de Biesbosch Express, Biesbosch rondvaart met lunch aan boord, Stadswandeling met gids of vrije tijd in Woudrichem (keuze kenbaar maken bij inschrijving), drie- gangen diner een 3-gangen diner.

Niet bij de reissom inbegrepen: annulerings- en/of reisverzekering (u dient zelf een annulerings- en/of reisverzekering te regelen). Persoonlijke uitgaven en niet genoemde extra’s bij de maaltijd, dranken.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Truus Emmers, 0499-830701; voor e-mail: gebruik deze link

 
 

Powered by iCagenda

Alle evenementen en andere activiteiten zijn tot nader order i.v.m. coronavirus afgelast. Het Kwetternest is in deze periode ook gesloten.