PVGE
PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

6-daagse Busreis - Engeland - East Sussex

 Evenement afgelopen
Datum
vrijdag 12 juni 2020 00:00
Telefoon
Cor v.d. Bosch, tel. 06 50638128

De datum van deze reis is i.v.m. de corona-uitbraak gewijzigd in: nader te bepalen.

Reisduur: 12 t/m 17 juni
Kosten: 687,00 p.p. (toeslag 1-persoonskamer 125,00). Betaling via factuur rechtstreeks aan EMA.
Inschrijven vóór 15 maart 2020. Minimum aantal deelnemers: 35

East Sussex: Graafschap van Groot-Brittannië aan de zuidkust, 1795 km² groot met de hoofdstad Lewes. Het graafschap wordt deels in beslag genomen door de krijtheuvels van de South Downs, die aan de kust eindigen in klippen. De belangrijkste plaatsen zijn Brighton, Eastbourne, Hastings en Bexhill. Zij vormen samen met de plaatsen Peacehaven en Seaford een aaneengesloten strook van badplaatsen. Door goede spoorwegverbindingen zijn ze makkelijk bereikbaar vanuit de hoofdstad Londen. Het graafschap herbergt talrijke architectonische overblijfselen uit de 12e en 13e eeuw en diverse kastelen en abdijen.
Eastbourne: Stad in het Engelse graafschap East Sussex, met ca. 89.000 inwoners. Onder meer door de aanleg van een spoorlijn naar Londen werd Eastbourne een belangrijk Victoriaans badplaatsje. Het is tegenwoordig een badplaats met een ruim 4 kilometer lange boulevard, conferentiecentrum en de zogenaamde Wish Tower, deel van de kustversterking, aangelegd in de Napoleontische tijd, thans museum. Verder een museum voor eigentijdse Britse kunst, de Normandisch-gotische kerk St. Mary, de Eastbourne Pier en het spoorwegstation. In de nabijheid vinden we Beachy Head, dit is een kaap aan Het Kanaal, ten westen van Eastbourne. De kalkstenen krijtheuvels (tot 150 m hoog), die recht uit het water oprijzen, vormen een voortzetting van de South Downs. Tijdens de Negenjarige Oorlog leed de Engels-Nederlandse vloot onder admiraal Torrington hier een nederlaag tegen de Fransen.

Reisprogramma:
Dag 1: Vertrek uit Best. Via de Belgische en Franse autobanen rijden we naar Calais. Met de ferry gaan we naar Dover. Vervolgens rijden we via Rye, als de tijd het toelaat maken we hier een stop, naar Eastbourne. In de namiddag arriveren we bij ons hotel. Vervolgens kamerverdeling en diner.
Dag 2: Brighton. Omstreeks 10.00 uur vertrekken we vanuit ons hotel. Langs de mooie Engelse kust rijden we naar de badplaats Brighton, ook wel “London by the sea” genoemd. We brengen een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardig¬heid van de stad: het Royal Pavilion gebouwd in Oosterse stijl. Het behoort tot één van de prachtigste paleizen van Europa. Na het bezoek bent u nog vrij in Brighton. Bezienswaardig zijn de oude straatjes met karakteristieke Engelse winkeltjes, de mooie boulevard, het brede zandstrand en de pier.
Dag 3: Sissinghurst. Via een mooie route rijden we naar Sissinghurst Castle & Gardens. We starten met een bezoek aan deze geweldige tuinen en kasteel. De kunstvolle tuinen zijn uniek en behoren tot de mooiste in hun soort, ze zijn een voorbeeld voor de oud Engelse tuinkunst. De tuinen zijn aangelegd in de 30er jaren van de vorige eeuw en maken nog steeds indruk op iedere bezoeker met al hun vormen en kleuren. Het kasteel zelf is een Elizabethaans herenhuis, dat door de jaren heen heeft gediend als gevangenis, armenhuis en boerderij. Na dit bezoek rijden we verder naar Royal Tunbridge Wells. In de 17e eeuw ontdekte men hier warmwaterbronnen, waarna het plaatsje in de 17e- en 18e eeuw veranderde in een kuuroord. Hier heeft u vrije tijd voor een bezoek aan de meer dan 400 jaar oude stad met elegante architectuur. Loop ook eens langs de typische Engelse winkeltjes onder de witte arcaden in de zogenaamde Pantiles.
Dag 4: Hastings. Vandaag brengen we een bezoek aan Hastings, een geliefde badplaats. Verder bezoeken we Battle. De Old Town van Hastings is het pittoreske gedeelte van deze stad, je vindt hier kronkelende straatjes en steegjes die de historie van Hastings goed weergeven. Ook zijn hier veel ambachtswinkeltjes en theehuisjes. Na de middag gaan we richting Battle. In deze stad vond in 1066 de slag van Hastings plaats. Hier gaan we een bezoek brengen aan Battle Abbey. Deze abdij is in 1095 opgericht om deze strijd te herdenken. Ontdek meer over de slag van Hastings en waan je in de voetsporen van Koning Harold en Willem de Veroveraar. Na dit bezoek rijden we terug naar Eastbourne.
Dag 5: Bodiam Castle en Eastborne. Na het ontbijt gaan we naar Bodiam Castle dit is een sprookjesachtig kasteel uit de 14e eeuw. Het is in 1385 gebouwd door Edward Dalyngrigge, een ridder die in dienst van koning Eduard III van Engeland zijn sporen had verdiend in de Honderdjarige Oorlog, mogelijk op verzoek van Richard II om de omgeving te beschermen tegen een Franse invasie. Uit recent onderzoek is gebleken dat het kasteel meer voor het imponerende effect is gebouwd dan dat het daadwerkelijk bijdroeg aan de landsverdediging. De vesting ziet er dan ook nagenoeg perfect uit; keurig vierkant met op de hoeken vier perfect ronde torens. Het kasteel is in 1917 door Lord George Curzon gerestaureerd en is in 1926 in het bezit van National Trust gekomen. Na het bezoek rijden we terug naar Eastbourne. Vanmiddag bent u vrij om nog enige tijd te toeven in het mooie centrum van Eastbourne.
Dag 6: Weer naar huis. Na het ontbijt verlaten we onze vakantieplaats. We rijden naar Dover. De Ferry brengt ons naar Calais waar we onze route voortzetten richting huis. Na een heerlijk afscheidsdiner wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

York House Hotel (drie sterren)
Het York House Hotel is gebouwd in Victoriaanse stijl met zeezicht. Het hotel is gelegen op ca. 400 meter van Eastbourne pier, 40 meter van het strand en ca. 10 minuten lopen van het centrum. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, föhn, wc, telefoon, tv en koffie- thee faciliteiten. Het hotel beschikt verder over een lift, bar, receptie met Lounge, terras met zeezicht en een binnenzwembad. In het sfeervolle restaurant vindt u ‘s morgens een ontbijtbuffet en ‘s avonds een prima verzorgd 3-gangen keuzemenu.

De overtochten:
De overtochten op de heen- en terugreis van Calais naar Dover v.v. wordt gemaakt met een comfortabele ferry. Tijdens de overtocht hoeft u zich geen moment te vervelen. Op de schepen zijn diverse restaurants en gezellige bars. Bovendien beschikken de schepen over enkele winkels waar een groot assortiment cosmetica, parfums, alcoholische dranken, wijn, speelgoed, enz. wordt aangeboden.

Reissom: € 687,00 p.p. Bij 35 deelnemers gaat de reis door.
Toeslag 1 - persoonskamer € 125,00 p.p. (17 kamers)

U kunt zich opgeven tot uiterlijk 15 maart 2020.

Bij de reissom is inbegrepen:
De reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco, de verzorging op basis van halfpension, ‘s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu, alle kamers met bad/douche, föhn, wc, telefoon, tv en koffie- thee faciliteiten, gratis gebruik van het binnenzwembad, gratis Wi-Fi, overtocht Calais/ Dover met Ferry (v.v.), de excursies (inclusief genoemde entrees), entree Royal Pavilion, entree Sissinghurst Garden & House, entree Battle Abbey, entree Bodiam Castle, het afscheidsdiner, alle taxen – calamiteitenfonds – reserveringskosten, de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Bij de reissom is inbegrepen:
De reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco, de verzorging op basis van halfpension, ‘s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu, alle kamers met bad/douche, föhn, wc, telefoon, tv en koffie- thee faciliteiten, gratis gebruik van het binnenzwembad, gratis Wi-Fi, overtocht Calais/ Dover met Ferry (v.v.), de excursies (inclusief genoemde entrees), entree Royal Pavilion, entree Sissinghurst Garden & House, entree Battle Abbey, entree Bodiam Castle, het afscheidsdiner, alle taxen – calamiteitenfonds – reserveringskosten, de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider.

Niet bij de reissom inbegrepen:
Annulerings- en/of reisverzekering, persoonlijke uitgaven, niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees.

Voor informatie en /of aanmelding kunt u zich wenden tot:
Hr. Cor van den Bosch, tel: 06 50638128, voor email gebruik deze link

 

 
 

Powered by iCagenda

Alle evenementen en andere activiteiten zijn tot nader order i.v.m. coronavirus afgelast. Het Kwetternest is in deze periode ook gesloten.