PVGE
PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

5-daagse reis naar Frankrijk - Vallei van de Loire van 24 t/m 28 augustus

Datum
woensdag 26 augustus 2020
Telefoon
Truus van de Vorstenbosch (040) 221 51 40
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden: van 17 januari t/m 30 april per post met het aanmeldingsformulier in de Nieuwsbrief van januari 2020 of per e-mail: reizen@pvge-awv.nl met alle gegevens zoals gevraagd op het aanmeldingsformulier. Het aanmeldingsformulier kunt u hier downloaden.
Voor vragen:
mevr. Truus van de Vorstenbosch, tel. (040) 221 51 40

Frankrijk - Vallei van de Loire - 5 dagen

Met deze reis zijn wij te gast in het dal van de middenloop van de Loire, tussen de monding van de Allier en die van de Maine. Het is een bijzonder vruchtbaar gebied en heeft met name in het westen vanwege de maritieme invloeden een aangenaam klimaat. Sinds de 12e eeuw zijn er langs deze rivier en de zijrivieren door de adel kastelen gebouwd, die nu tot de belangrijkste toeristische attracties van Frankrijk behoren. Ze geven een goed overzicht van de architectonische ontwikkeling in de kastelenbouw, van versterkte burcht naar lusthof. De Loire is met 1012 kilometer de langste rivier van Frankrijk en ontwatert zowel een deel van het Massif Central als het Bekken van Parijs. Het lieflijke landschap rond deze rivier wordt ook wel eens de “Tuin van Frankrijk” genoemd.

Frankrijk2Tours
Tours met ca. 130.000 inwoners is gelegen aan de Loire. De stad herbergt een universiteit, een conservatorium, een studiecentrum betreffende de renaissance, een academie voor schone kunsten en tal van andere culturele instellingen. Verder bezit de stad een groot aantal musea waaronder het Musée des Beaux-arts, dat is ondergebracht in het voormalige aartsbisschoppelijk paleis (voornamelijk schilderkunst) en het als museum ingerichte 15e eeuwse Hôtel Gouin (archeologie, middeleeuwen, renaissance). Voorts bezit Tours, ondanks verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog, nog verscheidene historische gebouwen en een groot aantal oude huizen, daterend uit de 13e tot de 18e eeuw (waaronder enkele van hout). De binnenstad Vieux Tours is ingrijpend gerestaureerd. Aan de kathedraal St-Gatien is de ontwikkeling van de gotiek te volgen. De Tour de Guise is vrijwel het enige overblijfsel van het kasteel van Hendrik II van Engeland.

Brit Hotel Chéops Tours (3 sterrren)
Het hotel is prima gelegen voor onze uitstapjes in de Loire-vallei. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, föhn, tv en airconditioning. Verder beschikt het hotel over een lift, 24-uurs receptie en huisbar. In het restaurant wordt ‘s morgens een ontbijtbuffet geserveerd en ‘s avonds gebruiken we een 3-gangen menu met ¼ liter wijn, ½ liter water en koffie inclusief.

Vertrekdatum:
Maandag 24 augustus

Reissom:
De reissom en staffelprijzen:
€ 536,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 40 t/m 50 personen
€ 566,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 35 t/m 39 personen
€ 604,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 30 t/m 34 personen
Toeslag 1-persoonskamer € 128,00 p.p. (17 kamers)

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, 3-gangen menu
 • tijdens diner ¼ liter wijn, ½ liter water en koffie
 • alle kamers met bad/douche, wc, föhn, tv en airconditioning
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • gratis wifi
 • entree abdij van Fontevraud met Duitssprekende gids
 • entree tuinen Villandry met audioguide
 • entree met audioguide kasteel Chenonceau inclusief tuin
 • entree kasteel Angers met Apocalypse en Nederlandssprekende gids
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen - calamiteitenfonds - reserveringskosten
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees voor excursieprogramma

Reisprogramma:
Dag 1: Vertrek uit Valkenswaard, Waalre en Aalst. Via Antwerpen, Gent en Parijs rijden we naar Chartres waar we een stop maken. Hier kunt u op eigen gelegenheid het mooie centrum ontdekken. Een van de bekendste monumenten is de kathedraal Notre-Dame. De kathedraal is gebouwd op een plaats waar in de Gallo-Romeinse tijd een heiligdom stond. De kathedraal heeft drie schepen tot aan het transept, vijf langs de koorpartij, overgaand in een kooromgang en afwisselend vier ondiepe en drie diepe straalkapellen. De kerk is vooral bekend door de gebrandschilderde ramen. Verder zijn bezienswaardig het bisschoppelijk paleis, het museum voor schone kunsten, de diverse stenen bruggen over de rivier en de vele monumentale woonhuizen in het centrum. Na dit bezoek rijden we verder naar Tours.
Dag 2: Vandaag maken we een schitterende rondrit langs diverse kastelen. Allereerst rijden we via Crissay-sur-Manse en Chinon naar de abdij van Fontevraud. Een Duitstalige gids laat ons één van de meest bezienswaardige kloostercomplexen van Frankrijk zien. We rijden via het sprookjeskasteel van Ussé en de middeleeuwse burcht van Langeais naar het kasteel Azay-le-Rideau. Dit 16de eeuwse kasteel is één van de sierlijkste kastelen van de Loire. Het werd gebouwd op heipalen in een bocht van de rivier de Indre. In Villandry bezoeken we met audioguide de fantastisch mooie Franse renaissance tuinen. Een reconstructie van hoe de kasteeltuinen ten tijde van de bouw in 1532 er moeten hebben uitgezien.
Dag 3: Vandaag brengen we een bezoek aan Angers. Het oude deel van de aan weerszijden van de Maine gelegen stad ligt op de linkeroever. Bezienswaardig zijn onder meer het 16de eeuwse Maison d'Adam, de Collégiale St.-Martin, de kerk St.-Serge, de op een hoogte gebouwde kathedraal St.-Maurice en het oude slot van de Anjous. Dit ommuurde complex ligt op een hoogte en is opgetrokken uit ruwe leisteen, afgewisseld met lagen zandsteen en graniet. De 17 brede ronde torens zijn 40 à 50 meter hoog. In het Petit Château naast de slotkapel op het middenplein is een serie wandtapijten ondergebracht, die bekend staat als de Apocalypse d'Angers. We bezoeken het complex met als hoogtepunt de Apocalypse. De Apocalypse is ongetwijfeld het mooiste wandtapijt van de 14de eeuw. Het wandtapijt heeft een lengte van 100 meter (origineel 140 meter) Het wordt getoond in een moderne galerie en is geweven tussen 1373 en 1382 voor Lodewijk I van Anjou. Het zou zijn gebruikt voor de kathedraal van Angers. De rondleiding duurt 2 uur en is met Nederlands sprekende gids.
Dag 4: Na het ontbijt rijden we langs de rivier de Indre naar Loches, waar we het indrukwekkende kasteel passeren dat omringd is door een vestingmuur van 2 kilometer. We gaan verder naar één van de mooiste dorpjes van Frankrijk: Chenonceaux. Hier bezoeken we het mooiste en lieflijkste kasteel van de Loirestreek. Dit kasteel is gebouwd op zes bogen over de rivier Chèr en wordt ook "het kasteel van de zes vrouwen" genoemd. Naderhand kunt u een wandeling maken in de mooie tuin. Na dit bezoek rijden we terug naar Tours. Hier kunt u op eigen gelegenheid het mooie centrum bekijken.
Dag 5: Na het ontbijt nemen we afscheid van Tours en keren huiswaarts. Als de verkeersdrukte het toelaat maken we onderweg in een mooie plaats nog een stop. We besluiten de reis met een afscheidsdiner.

 
 

Powered by iCagenda

Alle evenementen en andere activiteiten zijn tot nader order i.v.m. coronavirus afgelast. Het Kwetternest is in deze periode ook gesloten.