PVGE
PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

Treinreis Den Haag

Datum
donderdag 14 mei 2020 09:00
Telefoon
Jolien Wiertz, tel. 0499-330044

I.v.m. de corona-maatregelen zal deze treinreis NIET DOORGAAN
maar belangstellenden kunnen zich toch inschrijven tot uiterlijk 24 april.

Deze reis is georganiseerd door Cor van den Bosch en Jolien Wiertz. Met deze reis kunnen maximaal 30 personen mee, dit in verband met de toegang tot de 2e Kamer. Let op: De Ridderzaal heeft veel trappen en geen lift.

We verzamelen om 9.00 uur bij station Best en vertrekken om 9.15 uur.
Na anderhalf uur en 2 overstapjes arriveren we op station Den Haag Centraal. We lopen in een kwartier naar Patisserie Dudok waar we 2 kopjes koffie/thee en ’n peren-notentaartje krijgen aangeboden.

Om 12.15 uur komt de gids ons halen voor een anderhalf uur durende rondleiding op het Binnenhof.
Tijdens deze rondleiding neemt de gids ons mee naar de Ridderzaal, Eerste én Tweede Kamer. Hierdoor krijgen we niet alleen verhalen te horen over het huidige gebruik van het Binnenhof, maar ook een compleet overzicht van de bijzondere ontstaansgeschiedenis van deze plek. Wie gaf opdracht tot het bouwen van de Ridderzaal? Hoe gaat het eraan toe op Prinsjesdag? En wie zit waar in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.
Let op: Voor dit bezoek geldt een aanmeld- en identificatieplicht. Zonder aanmelding en geldig ID-bewijs kun je de Tweede Kamer niet bezoeken. Bij het inschrijven dient ook uw paspoortnummer of nummer van de identiteitskaart of rijbewijs te worden vermeld en deze moet u ook meenemen naar de rondleiding, anders wordt u niet toegelaten.

Na deze unieke rondleiding kunt u alles nog even laten bezinken terwijl we onderweg gaan naar het Museum Panorama Mesdag. We wandelen in ca.15 minuten langs de Gevangenpoort en het Paleis Noordeinde naar het museum. We zullen dan om een uur of twee in het museum aankomen. Het is misschien handig om een lunchpakketje mee te nemen voor onderweg. Of anders kunt u in het museumcafé een kleinigheid eten (op eigen kosten).

Om 15.00 uur begint de rondleiding van 1 uur met twee gidsen. De rondleiding gaat over de schilderijen van Hendrik Willem Mesdag, (1831-1915) één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School. Tevens stapt u in het grootste schilderij van Nederland. Bovengekomen op het uitkijkplateau wordt u verrast door de magische illusie van de zee, de duinen en het oude vissersdorp en opkomende badplaats Scheveningen. Met zijn enorme afmeting van 120 x 14 meter is Panorama Mesdag een uniek cultuurhistorisch monument.
Ook is er een fototentoonstelling ‘Candid’. In opdracht van museum Panorama Mesdag legt een collectief van vier Haagse fotografen, ieder in hun eigen stijl en techniek, de hedendaagse badplaats vast. Door hun lens worden mensen in alledaagse situaties bijzonder, onalledaags en wonderlijk in beeld gebracht. Na de rondleiding kunt u zelf nog vrij rondkijken in het museum.

Om vijf uur vertrekken we naar ons diner adres, Restaurant Gusto, voor een driegangen diner. Daarna lopen we naar het Centraal Station. We verwachten om ca. half tien terug te zijn in Best.

Kosten en inschrijving: € 48,50 voor houders van een Museumkaart. € 61,00 zonder Museumkaart.
De kosten zijn inclusief 2 x koffie/thee met gebak, de 2 rondleidingen, de entree van het museum en het 3-gangendiner. Vergeet niet uw paspoort/ID/rijbewijs-nummer en de exacte naamsgegevens op te geven; en verder uw dinerkeuze (vis, vlees, vegetarisch) en of uw een museumkaart heeft.

Inschrijven voor de gepubliceerde treinreizen bij voorkeur via:
www.pvge-best.nl/clubs-best/treinreizen. Of anders het strookje in deze nieuwsbrief inleveren bij Jolien Wiertz, Stoelenmatter 41, 5683 NP Best, tel. 330044.

 
 

Powered by iCagenda

Alle evenementen en andere activiteiten zijn tot nader order i.v.m. coronavirus afgelast. Het Kwetternest is in deze periode ook gesloten.