PVGE
PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

Boerenbondmuseum in Gemert

Datum
donderdag 2 juli 2020 14:00

Vooraf aanmelden bij Rina van der Linden, 040 286 2877 of rinavanderlinden@kpnmail.nl

Op donderdag 2 juli organiseert de PVGE een bezoek aan het Boerenbondmuseum in Gemert.
Het Boerenbondsmuseum is een weergave van een Brabants dorp aan het begin van de vorige eeuw. Door de authentiek ingerichte boerderijen (met levende en zeer aaibare dieren), het gezellige dorpsplein met ambachtshuisjes en boerderijtjes, een plattelandsschooltje en een aantal werkende fabriekjes waan je je op het Brabantse platteland anno 1900.tintelherd
Gevestigd bij het geboortehuis van pater Van den Elsen, grondlegger van diverse Nederlandse coöperaties, ligt het Boerenbondsmuseum letterlijk op de geboortegrond van het coöperatieve gedachtengoed. In het museum worden regelmatig demonstraties verzorgd, ambachten getoond, boter en kaas gemaakt en brood gebakken zoals vroeger.
Dit levend Brabants openluchtmuseum is in 2019 verkozen tot 'zilveren' uitje van Brabant en biedt een geweldige belevenis voor zowel jong als oud.
TintelwinkelHet leek ons erg leuk om daar deze zomer een bezoek aan te brengen.

Programma: verzamelen op 2 juli om 14:00 bij ingang van het museum. Daar gaan we naar binnen en biedt de PVGE de leden van PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende een kop koffie/thee aan met een snee krentenbrood.
Daarna krijgen we met gidsen een rondleiding door het museum van ongeveer 1,5 uur.
Het staat iedereen vrij om daarna zo lang als leuk is in het museum of op een terras daar te blijven, consumpties daar voor eigen rekening.

Datum: donderdag 2 juli, 14.00 uur, bij de museumingang. U dient de toegangsprijs van € 6,00 p.p. zelf te betalen.
Adres: Pandelaar 106, 5421NJ, Gemert

 
 

Powered by iCagenda

Alle evenementen en andere activiteiten zijn tot nader order i.v.m. coronavirus afgelast. Het Kwetternest is in deze periode ook gesloten.