PVGE
PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

Fietstocht naar Eerselse Tinteltuin

Datum
dinsdag 28 juli 2020 09:30

Op dinsdag 28 juli organiseert de PVGE een fietstocht naar de Eerselse Tinteltuin:
In de fraai aangelegde Tinteltuin staan honderden verschillende bloemen. foto eetbare bloemen met knolbegoniaEr zijn borders in verschillende kleurstellingen, zoals een lange dubbele geel-oranje-rode border, een witte tuin en een blauw-rose hoek. Elke maand bloeien er weer andere bloemen vanaf begin mei tot eind oktober. Zodoende is de tuin in de zomer weer heel anders dan in het voorjaar en in de herfst. Ook de omgeving verandert in de loop van het seizoen. In het voorjaar is er een riant uitzicht en in het najaar is de tuin omsloten door maisvelden.
In een aparte hoek van de tuin worden in buxusvakken tientallen eetbare bloemen gekweekt. Sommige zijn al wel enigszins bekend zoals kamille en Oost-Indische kers. Er staan ook veel bloemen bij waarvan u wellicht niet zou denken dat ze eetbaar zijn, zoals daglelie en goudsbloem. Van veel eetbare bloemen zijn er recepten.
foto zinnia perovskiaEr is een groot assortiment struiken en bomen met eetbare bessen, vruchten en noten. Er zijn oude rassen aangeplant, zoals de notarisappel en de mispel, en bijzondere soorten zoals de paw-paw en de blauwe honingbes.

Er wordt vertrokken om 9:30 aan de achterkant van het NS station Geldrop (Toernooiveld) daar vandaan rijden we naar de hut van Mie Pils, waar de Heezer PVGE-leden zullen aansluiten.
We rijden door de bossen naar Waalre en leggen even aan bij herberg ’t Loon in Loon, waar de PVGE een koffie/thee rondje aanbiedt. Daarna verder naar Eersel. Omstreeks 12 uur komen we hier aan. We krijgen hier een inleiding en rondleiding over o.a. de eetbare bloemen en planten. Erg mag van alle planten, bloemen en bessen worden geproefd!
Iedereen kan hier een lunch op eigen kosten gebruiken, er is een prima horecaterras
Naderhand fietsen we weer terug via een iets andere route.

Afstanden: Geldrop - ‘t Loon 12 km; ’t Loon – Tinteltuin 10,3 km; terugtocht naar Geldrop NS totaal 22 km.
Hele tocht op verharde fietspaden of agrarische asfaltwegen.
Aanmelden, voor 5 juli bij Max van Hofweegen
Deelname: € 5,00 voor leden PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende, voor anderen: €8,- ( dat is koffie ’t Loon, entree Tinteltuin met rondleiding en receptenboekje).

Enkele fietstocht regels:
• Neem zelf ook een fietsroutekaart mee en een bandenreparatieset
• Meefietsen doet u op eigen risico
Graag vooraf aanmelden bij Max van Hofweegen, liefst via e-mail: MaxvHofweegen@Gmail.com anders via 040 226 3334.

 
 

Powered by iCagenda

Alle evenementen en andere activiteiten zijn tot nader order i.v.m. coronavirus afgelast. Het Kwetternest is in deze periode ook gesloten.