PVGE
PVGE

PVGE Nuenen

Samen actief, samen sterk

Dagbusreis Delft

Datum
vrijdag 17 juli 2020 08:30 - 20:30

Busdagtocht Varend door “Royal” Delft
op vrijdag 17 juli 2020

In Nieuwsbrief nummer 2 van april 2020 en op onze website heeft u kunnen lezen dat er op 17 juli 2020 een busdagtocht is georganiseerd. De bestemming is Delft.
Voorlopig gaan we ervan uit dat deze dagreis doorgang zal vinden. Natuurlijk zou het kunnen dat toekomstige ontwikkelingen ons noodzaken om veranderingen in het programma aan te brengen. Wij houden u via onze Nieuwsbrief en de website op de hoogte.

E-mailadres: evenementen@pvge-sonenbreugel.nl .

 

Hieronder het programma :

PVGE Son en Breugel
VAREND DOOR “ROYAL” DELFT
VRIJDAG 17 JULI 2020

08.30 uur vertrek bij Thermae Son, Thermaelaan 2, Son verwachte thuiskomst ca. 20.30 uur

De Koninklijke Delfts Aardewerk Fabriek De Porceleyne Fles is de enige 17e-eeuwse fabriek in Delft die tot op heden nog in bedrijf is. Sinds de oprichting in 1653 door David Anthonisz v.d. Pieth produceert De Porceleyne Fles, dus al ruim 350 jaar, aardewerk. De fabriek kreeg in 1919 het predicaat Koninklijk. In 2008 ontstond de Royal Delft Group door samenvoeging van De Koninklijke Porceleyne Fles met kristalproducent Royal Leerdam Crystal en vervolgens ook met de BV Koninklijke Van Kempen & Begeer.
U zult u hierover nog veel meer te weten komen als u met ons meegaat op onze dagtocht naar Delft.
En tijdens de vaartocht door de grachten krijgt u een goed beeld van alle moois dat Delft te bieden heeft.

Het dagprogramma is als volgt.
08.15 uur Verzamelen bij Thermae Son, Thermaelaan 2
08.30 uur Vertrek uit Son en Breugel. We rijden we rechtstreeks naar Delft.
10.30 uur Ontvangst met koffie/thee en gebak bij Gasterij ’t Karrewiel aan de Paardenmarkt
11.15 uur Na de koffiepauze wandelen we een kort stukje om aan boord te gaan van de rondvaartboot. We varen door de grachten in het oude stadshart van Delft naar De Porceleyne Fles. Tijdens de rondvaart van ca. 45 minuten vertelt de schipper anekdotes en geeft een uitgebreide uitleg over Delft en haar bijzonderheden. U vaart langs oude patriciërshuizen, vele historische bezienswaardigheden, vrijwel alle musea, historische godshuizen en onder eeuwenoude boogbruggen door. De vaderlandse geschiedenis komt hier weer tot leven.
12.15 uur We leggen aan in de buurt van De Porceleyne Fles. Onder leiding van een gids krijgt u een rondleiding door deze fabriek. U ziet de meesterschilders aan het werk en u ziet de schitterende themakamers. Uiteraard heeft u de tijd om na de rondleiding nog even in het winkeltje rond te kijken.
ca. 14.00 uur Terugtocht met de rondvaartboot naar de Koornmarkt in het centrum van Delft.
tot 16.30 uur Gelegenheid om Delft op eigen gelegenheid te verkennen en er, bijvoorbeeld, te lunchen of een museum te bezoeken.
16.30 uur Vertrek naar restaurant de Viersprong in Dongen waar we de dag afsluiten met een lekker 3-gangendiner.
ca. 19.45 uur Vertrek naar Son en Breugel
ca. 20.45 uur Terugkomst in Son en Breugel, Thermaelaan 2

De kosten voor deze dagtocht bedragen € 65,-- p.p. bij voldoende deelname.
PVGE-leden kunnen zich voor deze dagtocht aanmelden door vóór 30 juni 2020 – bij voorkeur – een e-mail te sturen naar het nieuwe e-mailadres: evenementen@pvge-sonenbreugel.nl met vermelding van “Dagtocht Delft” en uw naam/namen.
Indien u geen e-mail heeft, kunt u zich telefonisch opgeven òf een briefje met uw naam/namen, adres en vermelding van “Dagreis Delft” inleveren bij één van de leden van de Evenementencommissie: Gerry Henselmans (06-23909405) Esdoornstraat 1
of Henny Vredeveld (0499-471665) Varenlaan 3 of Piet de Weerdt (0499-475118) Pyreneeënlaan 1.
In alle gevallen dient u tevens het verschuldigde bedrag over te maken op rekeningnummer NL52RABO 0148259642 t.n.v. PVGE afd. Son onder vermelding van “Dagtocht Delft”. De aanmelding is definitief als het geld op de rekening van de PVGE staat.
Als er na 1 mei nog plaats is kunnen ook niet-PVGE-leden zich als introducé aanmelden. Voor hen geldt een prijs van € 71,-- p.p.
Er kunnen maximaal 60 personen mee. De volgorde van ontvangst van de aanmeldingen wordt aangehouden.

U ontvangt tijdig een bevestiging van uw inschrijving en uiterlijk 3 juli bericht over het definitief doorgaan van de reis.

Let op: er is geen gezamenlijke lunch. Wilt u speciale dieetwensen a.u.b. tegelijk met uw aanmelding doorgeven.

 
 

Powered by iCagenda

Alle evenementen en andere activiteiten zijn tot nader order i.v.m. coronavirus afgelast. Het Kwetternest is in deze periode ook gesloten.